Desi auzi tot mai des sfaturi utile pentru eliminarea stresului din viata ta, trecerea de la teorie la practica iti poate parea adesea anevoioasa. Solutia este sa iei in considerare cateva etape realiste prin care sa pui capat surmenajului fizic si psihic, atacand inainte de toate obstacolele care stau in calea relaxarii tale.
Pentru ca eliberarea de stres este cruciala pentru sanatate, incepe chiar de astazi planul tau in 6 etape prin care sa-ti restabilesti echilibrul personal.
Identifica sursele nocive
Doua dintre cele mai frecvente capcane in calea fericirii tale sunt vina si perfectionismul. Te simti vinovata sa-ti acorzi timp personal in loc sa te dedici persoanelor dragi si pierzi un amalgam de energie cu nimicuri, din dorinta de a face totul perfect.
Incearca sa mai atribui din sarcini si celorlalti si convinge-ti sinele ca sanatatea este mai importanta decat orice.
Un pas inainte in fiecare zi
Gandeste-te la un singur lucru pe care il poti face in fiecare zi si care sa-ti aduca bucurie si vitalitate. Efectul se va resimti treptat, odata ce vei transforma rasfatul intr-un obicei.
Exteriorizeaza-te
Terapia prin tipat te poate ajuta sa te eliberezi de stres, mai ales daca vorbim despre tensiuni puternice si frustrari adanci. Orice te face sa refulezi este util.
Pune-ti ideile in aplicare
Indiferent de lucrurile care vor interveni, precum o urgenta familiala sau o calatorie neasteptata, impune-ti o regula: daca nu pot face "x", atunci voi face "y".
Fii consecventa
Eliberarea de stres este foarte asemanatoare cu o dieta alimentara: aplici regimul, reusesti sa ajungi la un rezultat pozitiv, iar cea mai grea parte este sa te mentii. Nu ceda si nu renunta la tabieturile tale preferate.
Fii blanda cu tine insati
Nu transforma planul eliberarii de stres intr-o obligatie, ci priveste-o ca pe o eliberare. Relaxarea este o stare usor de indus, daca te opresti macar pentru o secunda sa o primesti in viata ta.