Cum ajutam organismul sa se refaca dupa o raceala?

/ / Modificat: 2017-11-15
Cum ajutam organismul sa se refaca dupa o raceala?

Odata cu sezonul rece, incepe si sezonul racelilor si al gripelor. Tuse, stranut, febra, nas infundat, dureri de cap, frisoane, durere in gat... sunt cele mai comune simptome ale acestor afectiuni, care ne slabesc organsimul.

Racelile si gripa pun organismul la incercare, de aceea, chiar si dupa ce ne-am vindecat, multi dintre noi ne simtim inca slabiti, lipsiti de putere. Pentru a ne reface dupa o raceala, trebuie sa ii dam o mana de ajutor organismului nostru.

Ai grija de corpul tau

Dupa o raceala, este important sa ai grija de corpul tau. Este esential sa ai o alimentatie sanatoasa din care sa nu lipseasca legumele si fructele proaspete, care sunt surse importante de vitamine si minerale de care organismul are nevoie ca sa se refaca. Poti consuma fructe bogate in vitamina C, vitamina despre care se stie ca ajuta la intarirea imunitatii, fructe precum citricele, kiwi, capsunile, merele. Si in legume si in verdeturi se gaseste vitamina C, ca de exemplu in ardei gras, patrunjel, broccoli, spanac. Dupa o raceala te ajuta si consumul de probiotice, bacterii bune asociate cu anumite beneficii pentru sanatate. Acestea se gasesc in iaurt, in kefir, in varza murata si muraturi in saramura.

Importanta este si hidratarea, ceea ce inseamna sa consumi cel putin doi litri de apa pe zi. Poti bea, de asemenea, sucuri naturale de fructe pe care sa ti le prepari chiar tu. Daca esti fumator, este mai bine sa renunti la acest viciu, cel putin pentru perioada in care esti in convalescenta. De asemenea, este recomandat sa se evite si consumul de bauturi alcoolice.

Plimbarile in aer liber, chiar daca vremea nu este tocmai prietenoasa, te pot ajuta, de asemenea. Indicat este sa faci cel putin 30 de minute de miscare moderata, nu trebuie sa depui efort intens.

Pentru ca organismul sa isi reincarce bateriile, un rol important il are si odihna. Astfel, ai grija sa te odihnesti suficient si sa nu pierzi noptile. Ideal este sa mergi la culcare in jurul orei 22:00 si sa dormi in jur de 7-8 ore pe noapte. Odihna ajuta nu numai pentru recuperarea dupa o infectie a tractului respirator, insa te ajuta sa te concentrezi mai bine pe parcursul zilei urmatoare, sa dai mai mult randament.

Daca ti s-au uscat pielea din jurul nasului si buzele, ai grija sa folosesti o crema hidratanta, care ajuta la vindecare.

Propolis C intareste imunitatea organismului

Mai ales dupa perioadele de raceala sau gripa, este indicat sa iti intaresti imunitatea organismului. Gama Propolis C este special conceputa pentru a te ajuta atat in faza de preventie a bolilor de sezon, cat si in fazele de combatere si refacere a organismului dupa boala.

Propolis C combina in mod eficient extracte naturale standardizate, tinctura de propolis si vitamina C, care contribuie la buna functionare a sistemului imunitar si ajuta organismul sa faca fata virusurilor ce ne dau tarcoale in sezonul rece.

Pentru sustinerea sistemului imunitar, gama Propolis C iti pune la dispozitie variante de Propolis C Natural, Propolis C Echinacea (comprimate sau sirop) si Propolis C Echinacea Forte.

Copiii pot lua cate 2-3 comprimate pe zi de Propolis C Natural sau Propolis C Echinacea, in timp ce pentru adulti se recomanda cate 4-5 comprimate pe zi. Propolis C Echinacea Forte se recomanda cate 1-2 comprimate pe zi la copii si 3-4 la adulti.

Pentru copiii de 1 an este recomandat Propolis C Echinacea Kids sirop, astfel: 1-3 ani - 5 ml sirop (1 lingurita) o data pe zi; 4-6 ani - 5 ml sirop (1 lingurita) de 2 ori pe zi; peste 7 ani - 5 ml sirop (1 lingurita) de 3 ori pe zi.

Taguri Raceala Viroze respiratorii

Articole recomandate

Citeste si despre