Durerile de cap sunt cosmarul bunei dispozitii, intrucat se incapataneaza sa-si faca simtite prezenta exact cand nu trebuie. Nu-i asa ca de fiecare data cand ti-e lumea mai draga si te distrezi mai bine, te izbeste o durere de cap care-ti taie cheful de orice? Le cam sta in "fire" sa apara in cele mai inoportune momente si sa-ti dea peste cap toate planurile.
Pana astazi, cand spunem STOP durerilor de cap si iti propunem cele mai bune si rapide metode prin care sa le tii departe de corpul tau si sa le transformi intr-o amintire!
Relaxeaza-te cat mai mult!
Una dintre prncipalele cauze ale declansarii durerilor neplacute de cap este stresul sau tensiunea nervoasa. Pentru a preintampina aceste crize inconfortabile prin care capul te atentioneaza ca este cazul sa o lasi mai moale cu stresul, apeleaza la tehnici de relaxare rapida in momentele in care te simti tensionata.
Pleaca de langa factorul declansator de stres si mergi la sala, fa o plimbare scurta sau cateva exercitii de respiratie, citeste o revista sau relaxeaza-te cu un tratament spa. Orice remediu antistres este binevenit atat timp cat are efect rapid si pe termen lung.
Aeriseste constant incaperile in care petreci mult timp!
Aerul inchis si lipsa de oxigen din casa sau din spatiile in care petreci foarte mult timp reprezinta un alt factor declansator al durerilor de cap pe care il poti preveni cu mare usurinta. Praful, fumul si alti iritanti sau poluanti care se gasesc in incaperile inchise pot provoca si agrava durerile de cap.
O gura proaspata de oxigen poate fi tot ce ai nevoie pentru a opri la timp o astfel de durere. Este indicat sa aerisesti frecvent spatiile in care ai tendinta sa stai ore in sir, in special cele din casa si de la serviciu.
Bea suficienta apa!
Durerile de cap sunt printre primele simptome ale deshidratarii. Daca stii ca nu esti mare amatoare de apa si ca ai tendinta de a "uita" sa bei lichide, poti lua in calcul deshidratarea ca fiind responsabila pentru aceste dureri.
Pe langa faptul ca te hidrateaza, s-a demonstrat ca apa are si un efect calmant in momentul in care durerile deja apar. Asadar, ori de cate ori simti ca te doare capul, bea un pahar plin cu apa inainte de a lua orice alt medicament.
Fa sport constant!
Persoanele active, care fac frecvent miscare si sport, sunt mai putin predispuse la dureri de cap decat cele sedentare. Sportul elibereaza endorfine si hormoni ai bunei dispozitii in organism, oxigeneaza creierul si reduce stresul. Asadar, corpul tau nu mai are niciun motiv pentru a te "necaji" cu o durere insuportabila de cap!
Dormi suficient!
Si lipsa de somn poate fi un factor declansator al durerilor de cap. Atunci cand dormi putin sau ai un somn neodihnitor, nu faci decat sa adaugi un factor de stres in plus pe umerii organismului tau si sa provoci afectiuni care se manifesta prin dureri de cap si alte simptome neplacute.
Mananca sanatos!
Fa-ti ordine in meniul zilnic si pune-ti la punct alimentatia. Unul dintre multiplele motive pentru care medicii recomanda alimentatia sanatoasa este prevenirea anemiei si, prin urmare, a durerilor de cap. Anemia poate fi cauzata de o alimentatie dezechilibrata sau haotica.
Atunci cand nu furnizezi organismului vitaminele si substantele de care are nevoie - in special fierul - acesta te atentioneaza ca "sufera", iar unul dintre simptome este durerea de cap. Adopta un regim alimentar echilibrat, format din 5 mese pe zi - 3 principale si 2 gustari.
Ai grija sa existe cel putin 5 portii de fructe si legume proaspete pe zi in meniu. Stai departe de alimente grase, procesate industrial si bogate in aditivi alimentari nocivi.
Imbunatateste-ti postura corpului!
Una dintre cauzele frecvente ale durerilor de cap este postura incorecta a corpului. Atunci cand mergi cocosata sau stai foarte multe pe scaun, la birou, postura corpului are tendinta sa se modifice si sa apara probleme la nivelul spatelui, coloanei vertebrale si nu numai.
Presiunea pe care o postura incorecta o exercita asupra coloanei poate conduce la aparitia durerilor de cap. Ai grija sa mergi intotdeauna cat mai dreapta si sa adopti pozitii corecte la birou sau la masa care sa nu-ti deformeze coloana si, implicit, postura.
Mai cunosti si alte metode pentru prevenirea durerilor de cap? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!