Japonezii o numesc tehnica fericirii si sunt siguri ca este miraculoasa. Ai nevoie doar de maini si de cateva trucuri pentru a scapa de stres si pentru a-ti ajuta copilul sa se relaxeze. Stresul, da, stresul, a devenit principalul rau al secolului nostru.
Nimeni nu se indoieste de consecintele rele pe care le are asupra sanatatii. Daca doresti sa scapi de stres, invata aceasta tehnica simpla japoneza si aplic-o acasa cu copilul.
Tehnica degetelor pentru a elimina stresul la parinti si copii
Oboseala, angoasa, nervozitatea, tristetea. Toate aceste emotii si stari te fac sa te simti cu adevarat stresat. Graba, munca, grijile - sfarsesc prin a-ti afecta sanatatea si se manifesta cu dureri de cap, constipatie, dureri de stomac. Cum sa te protejezi si sa scapi de toate acestea?
Fiecare deget reprezinta o emotie diferita:
1. Degetul mic reprezinta anxietatea, apatia, lipsa de energie. La nivel fizic, este legat de inima, intestin si oase.
2. Degetul inelar reprezinta tristetea si sentimentul de indoiala. La nivel fizic se manifesta prin probleme de stomac si afectiuni respiratorii, cum ar fi astmul.
3. Degetul mijlociu reprezinta furia, agresivitatea. La nivel fizic este legat de oboseala, vezica biliara, ficat, dureri menstruale si dureri de cap.
4. Degetul aratator reprezinta frica. De asemenea, reflecta durerile musculare, vezica urinara si problemele renale.
5. Degetul mare reprezinta ingrijorarea, stresul. Are legatura si cu problemele pielii, stomac si dureri de cap.
Aceasta tehnica asigura ca fiecare presiune pe care o exerciti asupra fiecaruia dintre degete va servi drept usurare pentru o anumita durere.
Cum sa folosesti tehnica japoneza pentru a te elibera de stres
Dupa ce ai identificat ce emotie poti lucra cu fiecare deget al mainii, afla, pas cu pas, cum sa folosesti aceasta tehnica pentru a elimina stresul:
1. Impreuneaza palmele cu putere, punand presiune pe degete.
2. Apoi inchide pumnul stang si strange-l cu mana dreapta.
3. Apasa degetul bolnav pe care doresti sa il calmezi. Daca este stres, degetul mare. Daca este frica, degetul aratator.
4. Mentine aceasta presiune timp de 30 de secunde.
5. Odihneste-te inca 30 de secunde si repeta operatia.
6. De asemenea, poti pune presiune pe deget cu o mana deschisa, in loc sa il strangi in pumn. Daca doresti, deschide mana stanga si cu degetul mare al mainii drepte apasa cele doua falange ale degetului selectat pentru cateva minute.
Poti face din nou acest exercitiu de mai multe ori la rand. Si repeta oepratia cu un alt deget daca doresti sa calmezi o alta boala. Japonezii spun ca functioneaza pentru ca mainile sunt conectate la creier cu toate emotiile.