S-a privit in oglinda dupa nastere si nu s-a recunoscut. Problema apasatoare intalnita tot mai des post partum

/ / Modificat: 2021-07-04
S-a privit in oglinda dupa nastere si nu s-a recunoscut. Problema apasatoare intalnita tot mai des post partum

Sarcina si nasterea produc schimbari fundamentale in sufletul oricarei femei, insa corpul trece si el printr-un proces de transformare care nu este mereu cel mai placut.

Tot mai multe femei se confrunta cu pierderea parului dupa nastere. Nu de pe corp, cum ar visa, ci de pe cap!

De ce apare alopecia post partum

Alopecia post partum este un motiv des intalnit de depresie, insa ce trebuie sa stii despre aceasta modificare este ca e temporara si ca rezolvarea va veni doar daca iti acorzi timp si rabdare, in loc sa te stresezi suplimentar.

Caderea parului dupa nastere este o transformare fireasca, deoarece corpul se regleaza in timp din punct de vedere hormonal. Daca dupa nastere podoaba ta capilara are de suferit, ce mai indicat este sa iti pastrezi calmul, sa gasesti solutii temporare convenabile si eficiente si sa astepti ca lucrurile sa revina la normal peste cateva luni.

Cinci lucruri despre recuperarea dupa nastere pe care nu ti le spune nimeni

Nasterea este ca o poarta catre o noua etapa din viata ta, acel moment in care ia nastere o femei noua, concentrata mai mult pe copil si mai putin pe alte prioritati pe care va ajunge chiar sa le considere frivole.

Oricat de multe informatii ai strange despre nastere pentru a nu fi luata prin surprindere de nimic, sunt lucruri pentru care nu esti pregatita si pe care nu ti le spune nimeni.

Vei avea parte de mult sange, fie ca nasti natural, fie ca o faci prin cezariana. Stiai deja asta, insa e bine sa te pregatesti pentru posibilitatea ca sangerarea post partum sa dureze chiar si cateva saptamani. Inarmati-va cu absorbante si nu folositi sub nicio forma tampoane, pentru ca acestea cresc riscul de infectii.

Primul scaun dupa nastere ar putea fi o experienta oribila, fie ca ai nascut natural, fie prin cezariana. Apeleaza cu incredere la laxative pentru a-ti usura "misiunea".

Daca ai crede ca tot raul cel mare a trecut odata cu nasteresa si primul scaun, trebuie sa te dezamagim. Durerile post-partum, provocate de contractiile menite sa readuca uterul mai aproape de forma initiala, pot fi surprinzator de puternice, poate chiar mai puternice decat cele specifice travaliului. Contractiile post partum apar cel mai frecvent in timpul alaptarii, iar durerile pot fi mai puternice in special in primele doua saptamani dupa nastere. Cand senzatia de durere devine insuportabila, nu ezita sa dai frau liber lacrimilor.

Cand apare prima menstruatie dupa nastere? In general dupa primele 6 luni, insa nu este exclus sa isi faca aparitia si mai devreme. Pregateste-te cu absorbante si putina ciocolata si nu uita ca odata cu reaparitia menstruatiei, incepe si ovulatia.

iti poate da batai de cap, dupa suprasolicitarea nervilor, a ligamentelor si a muschilor pelvieni in timpul sarcinii si al nasterii. Contracareaza aceasta problema cu exercitii specifice pentru intarirea planseului pelvian, dar si cu ajutorul mintii, incercand sa controlezi cat mai bine senzatia de urinare.

Articole recomandate

Citeste si despre