Lucruri pe care mamele le fac in fiecare zi si pentru care ar dori sa fie apreciate

/ / Modificat: 2014-06-18
Lucruri pe care mamele le fac in fiecare zi si pentru care ar dori sa fie apreciate

Mamicile sunt apreciate cel mai adesea doar in teorie. Desi statutul de mamica poarta o aura aparte, laudata de toata lumea, foarte putini sunt cei care apreciaza cu adevarat sacrificiile si eforturile pe care mamicile le fac zilnic pentru a creste copilul in acelasi timp in care au grija de casa, muncesc si incearca sa tina unita o intreaga familie. Sau, chiar daca le vad cu adevarat, uita sa impartaseasca aprecierea lor si acestor "superfiinte". De aceea, mamicile din lumea intreaga au facut o lista cu lucrurile marunte, dar importante, pe care ar prefera ca ceilalti sa le aprecieze mai mult la ele.

Cumparaturile pentru casa si pregatirea meselor - toata lumea din casa are pretentia sa gaseasca masa gata, sa nu lipseasca de pe masa painea, apa, mancarea etc, insa nimeni nu da o mana de ajutor in acest sens; nimeni, in afara de mama, nu se preocupa sa faca o lista de cumparaturi, sa se asigure ca nu lipseste nimic din frigider ori sa se ofere sa gateasca ceva.  

mama-copil-cumparaturi-legume

Spalatul si calcatul hainelor - acestea sunt alte "bunuri" care sunt luate de-a gata in casa de catre ceilalti membri ai familiei, fara sa-si dea seama ca esti singura care se preocupa ca taticul sa aiba camasile calcate in fiecare zi, ca cei mici sa aiba hainutele pentru scoala spalate si calcate etc. De multe ori stai si te intrebi cum ar reactiona daca intr-o zi nu ar mai gasi nicio hainuta spalata sau calcata? Oare ar aprecia mai mult efortul pe care il depui zilnic?  

Aspirarea continua a casei - se pare ca esti singura care observa ca s-au adunat smocuri de par de catel pe jos; insa cu siguranta nu esti singura pe care o deranjeaza sa le vada intinse pe jos; toti se plang ca este mizerie pe jos sau ca animalul de companie lasa mult par in urma, dar nimeni, in afara de tine, nu misca un deget pentru a face ceva.

curatenie-casa-familie

Spalatul vaselor si curatenia in bucatarie - toti membrii familiei se arata dornici sa te ajute, uneori, in pregatirea mesei si in prepararea mancarurilor delicioase, insa cand vine vorba de curatat bucataria si spalatul vaselor, dau bir cu fugitii. Tu ramai singura si strangi totul in urma lor, lasi bucataria luna, dar niciodata nu primesti vreo urma de recunostinta pentru faptul ca ai facut curatenie, desi ti-ai dori ca, macar din in cand, sa iti fie apreciate eforturile.

Ingrijirea personala, vizitele la spa sau la saloanele de infrumusetare - poate ca, la prima vedere, pot parea mofturi, insa taticul ar trebui ca, inainte de a-ti reprosa ca l-ai lasat 3 ore singur cu copilul, sa se gandeasca ca inainte de a fi mama si gospodina casei, esti femeie si esti partenera lui de viata. Ar trebui sa aprecieze mai mult ca, printre toate treburile pe care le ai de facut, inca mai reusesti sa te ingrijesti de tine si faci tot posibilul sa ramai femeia sexy si frumoasa de care s-a indragostit atunci cand te-a cunoscut.  

Plata facturilor si programarile la medic - cred ca este destul de confortabil pentru tatic ca nu trebuie sa se preocupe de plata facturilor, de momentul cand copilul trebuie programat la stomatolog sau la urmatorul vaccin si sa nu-si faca niciodata griji pentru aceste lucruri. Normal, doar tu te preocupi dintotdeauna de aceste lucruri si, desi te asiguri de tot ce trebuie, nu primesti niciodata vreun compliment pentru eforturile si grija ta.

Curatenia in sifonier - de fiecare data cand strangi si calci rufele, te asiguri ca sunt puse "la dunga" in sifonier, astfel incat fiecare membru al familiei sa stie exact de unde sa le ia. Chiar si atunci cand copiii fac "ravagii" in dulapul lor cu haine, ai grija sa le aranjezi din nou, fara a cere nimic in schimb. Desi, uneori, un simplu "multumesc" ar fi suficient, nu-i asa?

Omul bun la toate - da, asta esti tu, mamico, omul care stie unde este tot si ce sa faca in orice situatie, iar toti membrii familiei sunt constienti de acest lucru, dar de foarte putine ori, recunoscatori. Tu esti cea care stie cum sa repare totul cand vine vorba de copil sau tatic, stii ordinea lucrurilor din casa sau ce sa faci in cele mai dificile situatii, iar cei din jur nu ezita sa apeleze la ajutorul tau in acest sens.  

Spalarea si curatarea baii - nu este una dintre cele mai "nobile" treburi de facut in casa, dar este printre principalele tale sarcini domestice atunci cand faci curatenie si nimeni din casa nu pare sa fie dornic sa te "scuteasca" de aceasta activitate, vreodata. Insa cel mai trist pentru tine este ca, de cele mai multe ori, nici nu apreciaza eforturile tale si fac mizerie imediat ce termini de facut curatenie.  

Parintele cel "rau" - in incercarea de a-ti disciplina corect copilul si de a nu-l rasfata, uneori, esti nevoita sa faci pe parintele cel "rau", care nu il lasa pe cel mic prea mult la tv, nu ii cumpara jucaria atunci cand vrea el sau care nu face tot ce spune el. In schimb, taticul, mai tolerant din fire, tinde sa ii faca toate mofturile copilului si sa-l rasfete mai mult, devenind astfel "parintele cel bun".

comunicare_copii

Tu esti cea care primeste adesea replici taioase de la copil "nu te mai iubesc, te urasc etc.", care-ti ranesc sentimentele, desi stii ca nu sunt spuse din suflet, insa nimeni nu pare sa aprecieze acest "sacrificiu" pe care-l faci pentru educatia copilului tau.  

Nevoia de ajutor - nu este usor sa fii mama si femeie multifunctionala in casa, iar uneori, ajungi la o limita si simti nevoia sa fii ajutata. Daca cei de langa tine nu il ofera voluntar, atunci pur si simplu il ceri de la ei. Insa in loc sa primesti ajutorul mult-asteptat, primesti plangeri, smiorcaieli sau refuzuri.

Nevoia de ajutor a unei mamici trebuie respectata si apreciata, nu ignorata sau comentata, nu-i asa? Ar trebui sa fie constienti ca atunci cand ceri ajutor, inseamna ca ai ajuns la capatul puterilor si ca ar trebui sa te menajeze mai mult.  

Ce alte lucruri pe care le faci zilnic ti-ar placea sa fie mai mult apreciate de catre cei de langa tine? Pentru ce "sacrificii" sau eforturi ti-ar placea ca, din cand in cand, sa primesti cate un multumesc din partea celorlalti? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Taguri Mama crestere copii Sacrificii mame Ajutor mame Stres mame

Articole recomandate

Citeste si despre