Sfaturi despre nastere si maternitate de la o bunica de 97 de ani, pentru nepoata ei

/ / Modificat: 2022-01-18
Sfaturi despre nastere si maternitate de la o bunica de 97 de ani, pentru nepoata ei

Nasterea este un proces atat de firesc si de natural si totusi, atat de complicat pentru unele femei. Copiii vin pe lume in acelasi fel de milioane de ani, insa femeile moderne se bucura de acces la servicii medicale care pot face ca tot procesul sa fie sigur si cat mai putin traumatizant pentru viitoarea mamica si pentru bebelusul ei. Fie ca alege sa nasca natural sau prin cezariana, fiecare femeie are o poveste despre felul in care a nascut, o experienta unica si subiectiva, mai mult sau mai putin fericita.

Fiecare nastere este diferita si este influentata de felul in care se produce, de personalul medical care asista, de conditiile din spital, de timpul istoric in care are loc etc. In timp ce bunicile noastre nasteau acasa sau chiar la camp, in timp ce se aflau la munca, fara sa fie asistate de catre medic, mamele noastre au dat nastere la spital, insa nu au avut acces la controale medicale amanuntite in timpul sarcinii. Noi, femeile generatiei actuale, vedem bebelusul la ecograf in toate etapele de dezvoltare, ii auzim inima, ii vedem trasaturile si organele si avem posibilitatea de a naste in apa sau cu anestezie epidurala, pentru a diminua cat mai mult durerea si a face procesul cat mai usor.

Experienta femeilor in varsta cu privire la nastere si la crescutul copiilor este intotdeauna bine-venita pentru tinerele mame. Povestile bunicilor noastre ne pot da curaj si incredere ca daca ele au reusit sa aduca pe lume 3-4 copii sau chiar mai multi, in conditiile vitrege de acum zeci de ani, sunt sanse mari ca si noi sa reusim sa nastem asa cum ne dorim si cum visam.

Ce i-a spus o bunica de 97 de ani nepoatei ei insarcinate

Bunicii sunt o binecuvantare in viata oricarui om, la orice varsta, insa trebuie sa ii pretuim cu atat mai mult cu cat inainteaza in varsta si devin din ce in ce mai fragili. O bunicuta de 97 de ani a tinut sa impartaseasca din experienta ei de viata nepoatei insarcinate in luna a noua, care mai avea putin si nastea.

Femeia si-a sunat nepoata si i-a povestit nu despre nasterile in sine, pentru ca avusese mai multi copii, ci despre provocarea de a-i creste si de a-i educa pe toti. Cu alte cuvinte, batrana a lasat sa se inteleaga ca nu a-i aduce pe lume este cel mai greu, ci a le oferi o educatie si o crestere care sa ii ajute sa devina oameni.

Apoi, bunica i-a spus nepoatei sale ca este puternica si desteapta si ca totul va fi bine! Incurajarea a ajutat-o enorm si i-a dat incredere viitoarei mamici, care si-a dat seama ca nimic nu poate fi prea greu atunci cand ai parte de sprijinul neconditionat si de ajutorul celor dragi.

Indiferent cum ati alege sa nasteti, tineti cont ca fiecare experienta este unica si subiectiva si luati doar ce e bun si ce va ajuta din povestile prietenelor, cunostintelor sau femeilor din familie care au mai multa experienta. Povestile despre nasteri si despre copii au rolul de a le oferi tinerelor mamici un tablou de ansamblu asupra lucrurilor care urmeaza sa se intample si nu ar trebui in niciun caz sa le sperie sau sa le influenteze. Fiecare femeie alege cum vrea sa nasca in functie de ce este mai bine pentru bebelus si pentru ea, de recomandarile medicilor si nimeni nu ar trebui sa o influenteze sau sa o faca sa se razgandeasca.

Foto: freepik.com

Taguri Sfaturi bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre