Soacra mea vrea sa nu mai alaptez bebelusul, ca sa il hraneasca ea. Insista si nu stiu cum o pot opri!

/ / Modificat: 2024-06-06
Soacra mea vrea sa nu mai alaptez bebelusul, ca sa il hraneasca ea. Insista si nu stiu cum o pot opri!

O tanara mamica a povestit, pe retelele de socializare, ca nu mai are liniste din cauza soacrei sale, care insista sa ii spuna sa renunte la alaptare pentru ca ea sa il hraneasca pe bebelus cu biberonul. 

Desi aceasta situatie poate parea incredibila, este cat se poate de reala, iar proaspata mamica a marturisit ca este intr-o situatie disperata si nu stie ce sa mai faca pentru a putea pune punct acestui cosmar. Tanara a povestit ca pur si simplu a fost socata cand soacra i-a sugerat sa renunte la alaptare pentru ca ea sa il poate hrani pe bebelus cu lapte praf. 

„Planul meu este sa-mi alaptez bebelusul exclusiv pana la 6 luni, si sotul meu este de acord. Ceea ce ma ingrijoreaza este ca soacra mea a venit la mine in lipsa sotului si mi-a spus ca trebuie sa cumpar biberon si lapte praf, pentru ca nu asa se creste un copil”, a povestit femeia.

„Am prieteni care au crescut copiii doar cu lapte praf din motive medicale, dar eu vreau sa alaptez si nu-i judec pentru alegerile lor”, continua mama.

"Copilul tau, regulile tale. Nu te poate opri"

Mamicile de pe retelele de socializare i-au sarit imediat in ajutor si i-au oferit cateva sfaturi despre cum ar gestiona ele situatia. 

„Copilul tau, regulile tale. Soacra ta nu te poate opri din alaptare si trebuie sa ii spui clar acest lucru. Asigur-o ca nu ea decide pentru familia ta si sa nu aiba asteptari nerealiste. Spune-i franc ca tu vei alapta exclusiv si ca ea nu are puterea sa intervina”, a sfatuit-o o mamica.

„Fii ferma si nu ii permite soacrei sa te convinga sa faci ca ea. Asigura-te ca ai sprijinul sotului tau. Spune-i soacrei ca vei pompa laptele si il vei ingheta, astfel incat si ea sa poata hrani copilul cand nu esti acasa”, i-a sugerat altcineva.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Certuri cu soacra Soacra Alaptarea bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre