Ce sa nu faci niciodata cand calatoresti cu bebelusul in masina. Reguli de aur pentru parinti

/ / Modificat: 2024-06-28
Ce sa nu faci niciodata cand calatoresti cu bebelusul in masina. Reguli de aur pentru parinti

 

Calatoria cu un bebelus in masina poate fi o provocare, dar cu pregatirea corespunzatoare, poate deveni o experienta sigura si placuta. Pentru a asigura siguranta si confortul micutului tau, este esential sa tii cont de cateva reguli importante. Iata ce sa nu faci niciodata cand calatoresti cu bebelusul in masina:

1. Nu uita sa folosesti un scaun auto potrivit

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci este sa folosesti un scaun auto adecvat pentru varsta si greutatea bebelusului. Nu trebuie sa lasi niciodata bebelusul sa calatoreasca fara scaun auto sau sa foloseasca unul care nu este potrivit pentru el. Asigura-te ca scaunul auto este instalat corect si ca bebelusul este fixat in siguranta in el.

2. Nu hrani bebelusul in timpul mersului

Chiar daca bebelusul tau pare infometat, nu este sigur sa-l hranesti in timp ce masina este in miscare. Risca sa se inece, iar daca se intampla ceva neasteptat, nu vei putea reactiona rapid. Opreste masina intr-un loc sigur daca trebuie sa-l hranesti.

3. Nu lasa jucarii mici la indemana bebelusului

Jucariile mici pot reprezenta un pericol de sufocare. Evita sa le lasi in apropierea bebelusului in timpul calatoriei. Alege jucarii mari si sigure, care nu se pot demonta in bucati mici si care pot fi fixate pentru a nu se misca in timpul mersului.

4. Nu ignora confortul bebelusului

Un bebelus care se simte inconfortanil poate deveni agitat si plangacios, ceea ce poate fi stresant si periculos pentru sofer. Asigura-te ca temperatura in masina este potrivita, ca bebelusul este imbracat adecvat si ca are suficient spatiu pentru a se misca. Fa pauze frecvente pentru a-i permite sa se intinda si sa se relaxeze.

5. Nu uita sa blochezi usile si geamurile

Sistemele de siguranta ale masinii, precum blocarea automata a usilor si geamurilor, sunt esentiale pentru protectia bebelusului. Asigura-te ca aceste functii sunt activate pentru a preveni deschiderea accidentala a usilor sau geamurilor de catre cel mic.

6. Nu te baza pe centura de siguranta pentru adulti

Centura de siguranta pentru adulti nu este potrivita pentru bebelusi. Este important sa folosesti intotdeauna un scaun auto special conceput pentru ei. Centura de siguranta pentru adulti poate fi periculoasa si nu ofera protectia necesara in caz de accident.

7. Nu pleca la drum fara sa verifici scaunul auto

Inainte de fiecare calatorie, verifica scaunul auto al bebelusului pentru a te asigura ca este bine fixat si ca nu s-a slabit. Un scaun auto nefixat corespunzator poate fi extrem de periculos in cazul unui accident sau al unei frane bruste.

8. Nu lasa bebelusul nesupravegheat in masina

Niciodata, sub nicio circumstanta, nu lasa bebelusul nesupravegheat in masina, chiar si pentru o scurta perioada de timp. Temperaturile din interiorul masinii pot creste rapid, punandu-i viata in pericol.

Calatoria cu un bebelus poate necesita mai multa planificare si atentie, dar urmand aceste reguli, vei putea asigura o experienta sigura si placuta pentru toti pasagerii.

Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Calatorie masina copii Masuri siguranta masina bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre