Cele mai periculoase 10 cartiere din Bucuresti

/ / Modificat: 2024-08-27
Cele mai periculoase 10 cartiere din Bucuresti

 

Bucurestiul, capitala Romaniei, este un oras vibrant si plin de viata, dar ca orice metropola, are si zone care se confrunta cu probleme de criminalitate. In timp ce majoritatea cartierelor sunt sigure si primitoare, exista anumite parti ale orasului care au o reputatie mai putin favorabila din cauza incidentelor infractionale.

Cele mai periculoase cartiere din Bucuresti

Daca esti nou in oras sau pur si simplu iti doresti sa fii mai precaut, iata o privire detaliata asupra celor mai periculoase 10 cartiere din Bucuresti, pe care ar fi bine sa le eviti, mai ales pe timp de noapte.

1. Ferentari

Este, fara indoiala, cel mai cunoscut cartier cu probleme din Bucuresti. Ferentari are o reputatie deosebit de negativa, fiind asociat cu infractiuni precum talharii, furturi si trafic de droguri. Din pacate, lipsa investitiilor in infrastructura si saracia generalizata contribuie la mentinerea unui nivel ridicat de criminalitate. Daca te afli in acest cartier, este important sa fii extrem de precaut.

2. Rahova

Aflat in apropierea Ferentariului, Rahova este un alt cartier cu o reputatie problematica. Aici, conflictele intre grupuri rivale si incidentele violente sunt relativ frecvente. Desi nu toate partile cartierului sunt la fel de periculoase, este bine sa eviti zonele mai izolate, mai ales dupa lasarea intunericului.

CITESTE SI: Care sunt cele mai periculoase orase din Romania

3. Berceni

„Berceni. Ori iti place, ori te temi”. Berceniul este un cartier mare si divers, dar anumite zone periferice sunt cunoscute pentru un grad ridicat de infractionalitate. In special in zonele de la marginea cartierului, au loc frecvent incidente precum furturi si talharii, ceea ce face necesara o atentie sporita.

4. Pantelimon

Pantelimonul este un cartier care, desi are si parti sigure, este marcat de un numar semnificativ de infractiuni. Conflictele intre grupuri rivale si incidentele de strada nu sunt rare, iar anumite zone sunt considerate nesigure, mai ales pentru cei care nu sunt familiarizati cu cartierul.

5. Giulesti

Giulestiul este un cartier cu o reputatie mixta, insa anumite parti ale sale sunt cunoscute pentru probleme de siguranta. In special zonele mai putin frecventate si slab iluminate pot fi periculoase, cu riscul de a deveni victima unui furt sau a unei talharii.

6. Salaj

Salaj este o zona mica din sudul Bucurestiului, dar cu o reputatie destul de negativa. Aici au loc frecvent conflicte intre grupuri, iar infractiunile de strada sunt destul de comune. Este bine sa eviti aceasta zona, mai ales daca nu ai motive intemeiate sa te afli acolo.

7. Colentina

Colentina este un cartier variat, cu zone sigure si nesigure. Cu toate acestea, anumite parti din Colentina, in special cele de la periferie, sunt cunoscute pentru problemele de criminalitate, fiind preferabil sa eviti aceste zone pe timp de noapte.

8. Militari

Militariul este un cartier mare, dar zonele mai indepartate de centru, cum ar fi Militariul vechi, sunt considerate mai nesigure. Infractiunile de strada si problemele de siguranta sunt mai frecvente aici, asa ca este bine sa fii precaut.

9. Drumul Taberei

Drumul Taberei este un cartier vast, cu zone diverse. Desi in general este considerat un cartier sigur, anumite parti pot fi mai periculoase, mai ales pe timp de noapte. Este important sa eviti locurile slab iluminate sau pustii.

10. Titan

Titanul este un cartier de clasa medie, dar anumite zone periferice sau mai izolate pot prezenta riscuri. Este important sa fii atent si sa eviti sa te plimbi singur prin zonele mai putin circulate.

Desi Bucurestiul este un oras sigur in mare parte, exista cartiere unde este bine sa fii precaut. Evitarea acestor zone, mai ales noaptea, si adoptarea unui comportament vigilent pot reduce semnificativ riscul de a deveni victima unei infractiuni.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bucuresti Evenimente in bucuresti Cinema bucuresti

Articole recomandate

Citeste si despre