Omleta cu franzela se prepara rapid si va fi chiar si pe gustul celor mai mofturosi copii. Poate fi inclusa in meniul celor mici incapand de la varsta de doi ani.
Timp de preparare
15 min.
Dificultate
mica
Ingrediente
5 oua
1 franzela
30 g unt
1 ceasca lapte
2 linguri ulei
sare
Mod de preparare
Scoate miezul franzelei si toarna peste el laptele ca sa se inmoaie bine. Bate ouale separat cu un praf de sare si adauga peste ele miezul de paine inmuiat. Amesteca bine, apoi prajeste compozitia in doua linguri de ulei de masline. Va iesi o omleta pufoasa, absolut delicioasa, pe care le-o poti servi celor mici la micul dejun cu branza proaspata.
Insa, omleta cu franzela nu este un preparat exclusiv pentru copii. Daca ii pui un strop de piper si putin marar poate fi la fel de bine servita si celor mari.
Pentru un gust deosebit, rade-i putin cascaval cand este fierbinte.