Supa de peste este un preparat savuros cu care poti diversifica meniul de ciorbe al familiei tale si cu ajutorul careia poti strecura mai usor pestele in alimentatia copiilor peste 5 ani.
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
1.5 kg peste fara oase
800 g cartofi
2 cepe
1 morcov
3-4 rosii
1-2 foi de dafin
1 ardei gras rosu
3 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
200 ml vin alb
60 ml ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare
Curata si taie pestele bucati (inclusiv capul si coada), sareaza-le si baga-le la frigider 30 de minute. Intr-o oala mare, pune uleiul la incins, caleste ceapa, ardeiul si morcovul tocate marunt, iar dupa un minut, adauga si usturoiul maruntit si foile de dafin.
Taie cartofii si rosiile cubulete si adauga-le in amestecul de legume sotate. Amesteca ingredientele cateva minute, pe foc, iar apoi toarna aproximativ 2 litri de apa peste legumele sotate si lasa-le sa fiarba 15 minute. Adauga apoi bucatile de peste si vinul si mai lasa supa sa fiarba in jur de 15 minute.
Asezoneaza supa cu sare si piper, iar dupa ce stingi focul, presara patrunjelul tocat marunt pe deasupra.