Carne de pui la cuptor cu sos de rosii

/ / Modificat: 2013-02-15
Carne de pui la cuptor cu sos de rosii

O delicioasa reteta de Carne de pui la cuptor cu sos de rosii. Reteta este recomandata pentru bebelusii de 1 an +.

Timp de preparare

mediu

Ingrediente

(pentru 3 portii de aproximativ 200g)

  • carne de pui (3 pulpe superioare);
  • 3 rosii mici;
  • 3 catei de usturoi;
  • un cubulet de unt;
  • 1 cartof potrivit;
  • 1 lingurita de zahar;
  • cimbru;

Mod de preparare

Untul se pune la topit;
Rosiile se curata de coaja, se taie cubulete mici, se adauga peste untul topit impreuna cu o lingurita de zahar (optional), si se lasa la fiert 10 minute;
Cand sosul este gata se iade pe foc si se adauga usturoiul pisat;
Cartoful se curata si se taie cuburi mai maricele;
Se unge un vas termorezistent (sau o cratita) cu unt, se aseaza carnea de pui si cartofii;
Peste carne si cartofi se toarna sosul de rosii si presara cimbru si se mai adauga putina apa;
Se da la cuptor circa 1 ora;

Articole recomandate

Citeste si despre