Fasole verde cu carne de vita tocata

/ / Modificat: 2016-02-01
Fasole verde cu carne de vita tocata

Fasole verde cu carne de vita tocata

Cine spune ca felurile de mancare sanatoase nu pot fi si delicioase, cu siguranta nu a incercat aceasta reteta excelenta pentru prichideii aflati in crestere. Fasolea verde cu carne de vita tocata este o sursa excelenta de fier, dar si o cale minunata de a-ti face copilul sa accepte mai usor legumele la masa. 

Dificultate

medie

Timp de preparare

40 de minute

Ingrediente

100 grame carne de vita tocata

2 lingurite ulei de masline

50 g fasole verde taiata in bucatele mici

160 g cartofi, taiati cubulete

1 lingurita unt cu continut redus de grasime

sare si piper, dupa gust

Mod de preparare

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie anti-aderenta si prajeste carnea de vita tocata pana cand devine maronie, amestecand continuu (adauga putina apa, daca este nevoie). Asezoneaza carnea cu sare si piper, dar si cu alte condimente preferate (daca doresti).

Separat, fierbe la aburi cartofii si fasolea verde, pana cand legumele devin foarte fragede. Zdrobeste cartofii si amesteca-i cu untul, pana cand obtii un piure fin. Asaza pe farfurie doua linguri de carne, o lingura de fasole verde (asezonata si ea dupa gust) si o lingura de piure. 

Pofta buna!

Taguri Fasole verde

Articole recomandate

Citeste si despre