Fasole verde cu carne de vita tocata
Cine spune ca felurile de mancare sanatoase nu pot fi si delicioase, cu siguranta nu a incercat aceasta reteta excelenta pentru prichideii aflati in crestere. Fasolea verde cu carne de vita tocata este o sursa excelenta de fier, dar si o cale minunata de a-ti face copilul sa accepte mai usor legumele la masa.
Dificultate
medie
Timp de preparare
40 de minute
Ingrediente
100 grame carne de vita tocata
2 lingurite ulei de masline
50 g fasole verde taiata in bucatele mici
160 g cartofi, taiati cubulete
1 lingurita unt cu continut redus de grasime
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie anti-aderenta si prajeste carnea de vita tocata pana cand devine maronie, amestecand continuu (adauga putina apa, daca este nevoie). Asezoneaza carnea cu sare si piper, dar si cu alte condimente preferate (daca doresti).
Separat, fierbe la aburi cartofii si fasolea verde, pana cand legumele devin foarte fragede. Zdrobeste cartofii si amesteca-i cu untul, pana cand obtii un piure fin. Asaza pe farfurie doua linguri de carne, o lingura de fasole verde (asezonata si ea dupa gust) si o lingura de piure.
Pofta buna!