Galustele cu prune sunt unele dintre cele mai populare deserturi de vara-toamna pe mesele romanilor si reprezinta un preparat recomandat si copiilor cu varsta de peste 1 an!
Timp de preparare: 60 min.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 750 g prune
- 2 oua mari
- 200- 250 g faina
- 100 g unt
- 5-6 linguri cu varf de pesmet
- scortisoara
- 3 linguri de zahar
- zahar vanilat
Mod de preparare
Fierbe cartofii, apoi fa-i piure, iar cand se mai racesc, adauga ouale, putin zahar, un varf de cutit de sare si faina, treptat. Adauga si o lingura de ulei, apoi framanta totul pana obtii un aluat consistent. Intre timp, rupe prunele in jumatati, scoate-le samburii si aromatizeaza-le cu zahar vanilat si scortisoara.
Adauga si 1 lingura de pesmet peste ele, pentru a absorbi zeama. Lasa-le 20 de minute sa se intrepatrunda aromele. Intre timp, pune o oala cu apa si sare la fiert si, separat, topeste untul intr-o tigaie, adauga pesmetul si lasa-l sa se rumeneasca putin. Adauga zaharul si putina scortisoara si mai lasa pesmetul pe foc, cam 1-2 minute.
Prepara galustele cu cate 1-2 bucatele de prune in interior si pune-le in oala cu apa, atunci cand da in clocot. Scoate-le atunci cand se ridica la suprafata si tavaleste-le prin pesmetul rumenit.