Gogoselele cu mere sunt deserturi grozave cu care iti poti rasfata copilul, daca are peste varsta de 1 an. Iata o reteta simpla si rapida, facuta din ingrediente gustoase si hranitoare, dar mai ales sigure si usor de tolerat la varste foarte mici!
Timp de preparare
30 min
Dificultate
usor
Ingrediente
2 mere
1 oua
1 lingura faina
coaja rasa de lamaie
1 pliculet de zahar vanilat
foarte putin zahar brun
unt (pentru prajit)
zahar pudra
Mod de preparare
Decojeste merele si rade-le intr-un vas. Separa albusul de galbenus. Amesteca merele cu faina si galbenusul. Bate albusul spuma cu putina sare, adauga coaja de lamaie, zaharul brun si zaharul vanilat. Adauga merele in spuma de albus si amesteca pana se incorporeaza bine toate ingredientele.
Pune untul la topit intr-o tigaie. Cand se incinge bine, toarna cate o lingurita din aluat in tigaie, pana cand termini compozitia si lasa gogoselele sa se prajeasca pe toate partile.
Nu le pune foarte inghesuite, intrucat se umfla la prajit, de la ou. Scoate-le pe un servetel de hartie, pentru a elimina excesul de grasime, iar cand se racesc, tavaleste-le prin zahar pudra.