Humusul este unul dintre preparatele care pot fi introduse cu succes in meniul copilului dupa varsta de 1 an, atat timp cat il prepari in casa si esti atenta la ingredientele folosite! Iata o reteta perfecta de humus pentru copii de 1-2 ani!
Timp de preparare
70 min
Dificultate
usor
Ingrediente
150 g naut
3-4 linguri pasta de susan
2 catei de usturoi
1/4 cana din apa in care a fiert nautul
sucul de la jumatate de lamaie
un varf de cutit de sare
putina boia de ardei dulce
Mod de preparare
Lasa nautul la inmuiat in apa, peste noapte. Ai grija sa pui suficienta apa in oala, intrucat nautul se va umfla si isi va dubla volumul. A doua zi, schimba apa si pune nautul la fiert, timp de o ora, cu putina sare si acoperit cu un capac.
Strecoara nautul de zeama, avand grija sa pastrezi un sfert de cana din ea, si apoi freaca-l intre degete pana cand se desprind cojile. Indeparteaza cojile si pastreaza doar pulpa moale. Zdrobeste bine usturoiul in mojar, amesteca-l cu pasta de susan, sucul de lamaie si putina sare, apoi, la final, cu nautul mixat la blender.
Presara putina boia dulce pe deasupra, pentru decor, si cativa stropi de ulei de masline extravirgin. Humusul se serveste copiilor cu grisine, lipie sau cu bucati de legume.