Mamaliguta cu cascaval la cuptor este un preparat usor si rapid, care poate fi servit atat ca gustare, cat si ca fel principal. Reteta cu mamaliguta la cuptor impaca toate gusturile familiei si este o alegere excelenta pentru meniul unui copil de 1-2 ani, fiind preparata doar din ingrediente recomandate pentru aceasta varsta!
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
1 l apa
350 g malai
1 lingurita de sare
400 g cascaval ras
2-3 oua fierte
4 linguri de smantana
Mod de preparare
Prepara mamaliguta, punand apa cu sare la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, toarna "in ploaie" malaiul, avand grija sa amesteci continuu cu un tel. Nu pune tot malaiul odata, ci treptat, iar cand simti ca mamaliga este suficient de groasa, opreste-te. Mai lasa mamaliga sa fiarba inca vreo 3 minute, pe foc.
Toarna jumatate din ea intr-un vas de iena, asaza ouale, toarna 3/4 din cascaval si smantana si acopera totul cu cealalta jumatate de mamaliga. Presara cascavalul ramas pe deasupra. Baga mamaliga la cuptor vreo 20 de minute.