Pastrav cu legume la aburi, simpla si delicioasa!
Ingrediente
- 2 pastravi mici proaspeti, de acvacultura (ajung cam pentru 3 portii)
- cartof
- morcov
- rosie
- dovlecel
- ardei gras (sau ce alte legume prefera piticul vostru)
- usturoi
- marar (eu inca nu ii adaug sare in mancare)
- ulei de masline extravirgin
Mod de preparare
Se gateste totul la aburi timp de 20 minute. Ulterior se curata pestele de oase si piele (pastravul are inconvenientul ca are multe oase mici, dar gustul extrem de aromat compenseaza).
Se poate servi piticului asezonat cu putina smantana. Reprezinta o excelenta masa de ora 18 sau un excelent fel doi la pranz.
Pastravul la bebelusi
Este excelent ca start al diversificarii alimentatiei bebelusilor cu peste.
Unii specialisti il recomanda inca de la inceputul diversificarii (in cazul in care nu exista alergii in familie sau pediatrul nu recomanda altfel).