Toamna este sezonul dovlecilor, iar acest piure dulce si parfumat este perfect pentru micutii de 1 an. Bogat in vitamine, dovleacul se combina de minune cu merele coapte si scortisoara, creand o masa hranitoare si usor de digerat.
Reteta piure de dovleac cu mere si scortisoara
Aceasta reteta simpla, tomnatica, este ideala pentru introducerea unor noi gusturi in alimentatia copilului tau. Iata cum sa prepari cel mai delicios piure de dovleac cu mere si scortisoara:
Ingrediente:
- 1 dovleac placintar mic
- 2 mere dulci
- praf de scortisoara
- putina apa
Mod de preparare:
Curata si taie dovleacul si merele in cubulete mici.
Pune-le la fiert impreuna cu putina apa pana devin foarte moi (aproximativ 15-20 de minute).
Dupa ce s-au racit putin, paseaza totul cu un blender sau cu o furculita pana obtii un piure fin.
Adauga un praf de scortisoara pentru a intensifica aroma.
- Foto: Freepik