Copilul tau refuza sa manance peste? Piureul de somon cu mere si rosii poate fi micul tau secret de a-l convinge sa consume aceasta carne sanatoasa, cu cea mai mare placere. Unde mai pui ca reteta este extrem de simpla, iar succesul ei la masa este garantat!
Timp de preparare: 35 de minute
Ingrediente
- 225 g morcovi curatati si taiati rondele
- 150 g file de somon
- 1 jumatate lingurita lapte
- 30 g unt
- 2 rosii bine coapte, decojite, fara seminte si taiate marunt
- 40 g branza Cheddar rasa
Mod de preparare
Fierbe morcovii la aburi timp de 15-20 minute, astfel incat sa devina foarte moi. Intre timp, pune somonul intr-un vas pe care il poti introduce la cuptorul cu microunde si adauga peste laptele si jumatate din cantitatea de unt. Lasa carnea la cuptor aproximativ doua minute.
Daca nu vrei sa folosesti cuptorul cu microunde, gateste somonul in lapte intr-o tigaie timp de 4-5 minute. Topeste restul de unt intr-o cratita, adauga rosiile si soteaza-le pana devin moi, apoi ia oala de pe foc si adauga branza Cheddar, amestecand bine. Proceseaza in blender compozitia cu rosiile, alaturi de morcovul fiert.
Curata bine somonul de piele si eventualele oase, apoi adauga-l (fara lichidul in care l-ai fiert) peste mixtura din blender. Proceseaza inca 30 de secunde si verifica daca piureul are consistenta dorita.