Spanacul este o leguma minune, datorita beneficiilor pe care le aduce organismului, este bogat in fier, iar combinatia cu pestele este una savuroasa si sanatoasa!
Prepararea spanacului
Spanacul bine curatat, spalat in multe ape, apoi pus in apa fiarta si fiert pret de 5 minute, scurs si apoi tocat pe un fund cu cutitul.
Intr-o tigaie se pune unt si un strop de ulei (ca sa nu se arda untul). Cand este topit se adauga spanacul, care se caleste practic, si apoi se adauga lapte in care s-a adaugat o lingura de faina, batute foarte bine impreuna!
Se lasa sa se fiarba la foc mic, amestecandu-se in el, pana se leaga ca o ciulama!
Atentie! Daca se ingroasa se mai adauga lapte!
Ingrediente
Pentru o portie normala de spanac se pot folosi:
- 100-200 ml lapte
- spanac fiert: 5 -10 linguri
- unt 25-50 g
- o lingura ulei
- o lingura faina
- pestele, recomandabil salau
Mod de preparare
Intr-o tigaie se topeste unt 10-20 g unt, in care s-a adaugat un strop de ulei, se adauga pestele franjurat (rupt) - cam o bucata de 10 cm lungime si lat de 5-7 cm. Se acopera cu un capac, dar se amesteca din cand in cand sa nu se arda ! Focul potrivit!
Cand este aproape facut se adauga putina sare si zeama de la 1/2 lamaie! Pestele se serveste cu spanac. Nu va fie frica de zeama de lamaie, spanacul este foarte dulce si merg foarte bine impreuna!
Pofta buna bebici!