Piureul de mere cu scortisoara este un preparat delicios, care poate fi servit copiilor inca de la inceputul diversificarii, pe la 6 luni. Iata o reteta simpla si aromata pe care sa o prepari bebelusului tau!
Timp de preparare: 25 min.
Dificultate: usor
Ingrediente
- 2 mere
- 1 varf de cutit de scortisoara
- 2 linguri apa
Mod de preparare
Merele se pot gati in doua feluri: decojite, curatate de samburi si fierte sau coapte, in coaja, modalitate care este considerata mai sanatoasa, intrucat pastreaza toti nutrientii in fructe. Merele se decojesc dupa coacere si se curata de samburi, iar pulpa este pasata si amestecata cu apa si scortisoara.
Daca optezi pentru fierberea merelor, lasa-le 20 de minute pe foc si, in loc de cele doua lingurite de apa, foloseste zeama in care au fiert, pentru a subtia piureul.
Piureul de mere cu scortisoara se serveste la mesele de fructe, de dimineata, de pe la ora 10:00, sau ca gustare intre mese.