Piureul de morcov si pastarnac reprezinta una dintre retetele cu care poti incepe diversificarea alimentatiei bebelusului, undeva pe la varsta de 6 luni. Pe langa gustul bogat in arome, reteta propune si un amestec de nutrienti esentiali pentru crestere si dezvoltare.
Timp de preparare: 20 min.
Dificultate: usor
Ingrediente
- 1 morcov
- 1 pastarnac
Mod de preparare
Curata legumele si pune-le la fiert, pana cand devin moi. Scoate-le din apa si pune-le in blender. Mixeaza-le bine pana cand devin ca o pasta. Daca piureul este prea gros, adauga putina apa. Poti adauga si din zeama in care au fiert legumele.
Trucuri
Daca vrei sa oferi un gust mai savuros piureului, poti adauga in el si o jumatate de mar copt sau fiert, pentru a-l face mai gustos pentru bebelus.
Cele trei alimente se combina perfect in retetele pentru copiii sub varsta de 1 an.