Mamaliguta fiarta in lapte este un preparat delicios, sanatos si foarte potrivit pentru bebelusii aflati la inceputul diversificarii alimentatiei. Variaza meniul copilului cu o reteta hranitoare si gustoasa de mamaliguta, dichisita cu putina branzica de vaci, smantana si unt!
Timp de preparare: 30 minute
Dificultate: usor
Ingrediente
- 350 ml lapte;
- 3 linguri rase de malai grisat, extrafin;
- 1 lingura cu varf branza de vaci;
- 1 lingura smantana;
- putin unt.
Mod de preparare
Pune laptele intr-o oala, la fiert. Cand incepe sa fiarba, toarna treptat malaiul, in ploaie, si amesteca incontinuu. Lasa mamaliguta sa fiarba cam 20 de minute, perioada in care amesteci continuu.
Cand malaiul a fiert suficient, adauga untul si branza de vaci si amesteca viguros. Serveste mamaliguta fiarta in lapte cu o lingura de smantana pe deasupra.