Mamaliguta fiarta in lapte

/ / Modificat: 2014-02-07
Mamaliguta fiarta in lapte

Mamaliguta fiarta in lapte este un preparat delicios, sanatos si foarte potrivit pentru bebelusii aflati la inceputul diversificarii alimentatiei. Variaza meniul copilului cu o reteta hranitoare si gustoasa de mamaliguta, dichisita cu putina branzica de vaci, smantana si unt!

Timp de preparare: 30 minute

Dificultate: usor  

Ingrediente

  • 350 ml lapte;
  • 3 linguri rase de malai grisat, extrafin;
  • 1 lingura cu varf branza de vaci;
  • 1 lingura smantana;
  • putin unt.

Mod de preparare

Pune laptele intr-o oala, la fiert. Cand incepe sa fiarba, toarna treptat malaiul, in ploaie, si amesteca incontinuu. Lasa mamaliguta sa fiarba cam 20 de minute, perioada in care amesteci continuu.

Cand malaiul a fiert suficient, adauga untul si branza de vaci si amesteca viguros. Serveste mamaliguta fiarta in lapte cu o lingura de smantana pe deasupra.

Taguri Reteta mamaliga

Articole recomandate

Citeste si despre