Piureul cu ton, castravete si iaurt reprezinta o reteta hranitoare si gustoasa, care poate fi adaugata in meniul copiilor incepand cu varsta de 8-10 luni.
Timp de preparare
20 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
20 g ton din conserva sau gatit
120 g castravete
2 linguri de iaurt
suc de lamaie
1 fir ceapa verde
Mod de preparare
La inceputul diversificarii, castravetele trebuie gatit, la aburi, aproximativ 10-15 minute. De asemenea, trebuie curatat de seminte inainte de a fi gatit, intrucat pot fi inecacioase si indigeste.
Adauga toate ingredientele intr-un blender si mixeaza-le pana devin pasta.
Dupa varsta de 1 an - 1 1/2 ani, castravetele se poate introduce si in stare cruda in piureul servit copilului. Poti inlocui ceapa cu arpagic sau o poti scoate definitiv din reteta, daca micutul tau manifesta reactii indigeste in urma consumului ei.