Bogat in vitaminele A, C si E, calciu si flavonoide, piureul de afine si spanac poate lua usor titlul de "preparat-vedeta" in meniul bebelusului tau. Medicii pediatri recomanda introducerea afinelor in alimentatia copiilor in jurul varstei de 8-9 luni, din pricina potentialului acestor fructe de a actiona ca un alergen.
Urmareste cu atentie reactiile copilului la acest aliment, pentru a elimina orice fel de risc asociat cu consumul acestuia!
Timp de preparare: 20 de minute
Dificultate: redusa
Ingrediente
- 250 g spanac congelat;
- 150 g afine congelate;
- 1 jumatate de lingurita suc de lamaie;
- 2 linguri de apa plata.
Mod de preparare
Pune spanacul intr-o oala, acopera-l cu apa si lasatotul la fiert, pana cand da in clocot. Stinge focul, acopera oala cu capac si lasa spanacul la oparit 6-7 minute, apoi scurge-l bine de apa intr-o sita.
Introdu in recipientul blenderului spanacul oparit, afinele, sucul de lamaie si cele doua linguri de apa plata. Proceseaza pana cand obtii o compozitie fina, aproximativ un minut. Daca este necesar, mai adauga o lingura de apa, pentru a face piureul mai fin.
Poti folosi aceasta reteta si ca garnitura pentru preparatele din carne, cand copilul creste.