Piure de linte cu lapte de cocos
Mai putin folosit de mamicile din Romania in bucatarie, laptele de cocos este un ingredient-minune in meniul bebelusului, dintr-un motiv foarte simplu – adauga o savoare deosebita preparatelor in care este introdus, atractiva pentru papilele gustative ale celor mici.
Piureul de linte cu lapte de cocos este o sursa excelenta a complexului de vitamine B, dar si un fel de mancare interesant pentru bebelusul tau dornic de a explora arome culinare inedite.
Timp de preparare
25 de minute
Dificultate
medie
Ingrediente
1 lingurita ulei de rapita sau de floarea soarelui
½ ceapa mica, taiata marunt
100 g linte
200 ml apa
50 ml lapte de cocos cu continut redus de grasime
Mod de preparare
Lasa lintea la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte de prepare, astfel incat sa fie mai usor de fiert. Caleste putin ceapa in ulei, pana devine transparenta (nu mai mult de doua minute). Adauga lintea si apa, amesteca bine, acopera oala cu capac si lasa totul la fiert timp de 15 minute (sau pana cand lintea se fierbe foarte bine).
Toarna peste laptele de cocos si mai lasa totul pe foc inca 5 minute. Lasa preparatul la racit cateva minute, apoi transfera-l in blender si mixeaza-le, pana cand obtii o pasta fina.