Se intampla de multe ori sa fii luata pe nepregatite de vizita neasteptata a unor rude sau prieteni. De aceea este bine sa ai mereu la indemana cateva retete rapide cu care sa salvezi situatia.
Un bol cu alune si unul cu chipsuri s-ar putea ca mai mult sa le starneasca foamea oaspetilor tai, motiv pentru care va trebui sa improvizezi ceva cu ceea ce ai la indemana prin camara, prin frigider. Iata trei retete care se prepara rapid si care te scot din incurcatura:
Ciuperci umplute cu oua de prepelita
De ce ai nevoie:
12 ciuperci champignon mari
12 lingurite cascaval ras
6 felii prosciutto
12 oua de prepelita
Sare si piper
Cateva fire de patrunjel
Cum se prepara:
Spala bine ciupercile si rupe-le coditele. Aseaza-le intr-o tava in care ai pus hartie de copt. Condimenteaza-le cu sare si cu piper. Pune in fiecare cate o lingurita de cascaval ras, apoi adauga o jumatate de felie de prosciutto taiata marunt. Sparge peste un ou de prepelita deasupra si presara cateva frunzulite de patrunjel, apoi da tava la cuptorul incins la 200 de grade Celsius pentru 10 minute, pana oul de prepelita este facut.
Corabioare de zucchini umplute cu branza
De ce ai nevoie:
4 zucchini
2 oua
300 g de telemea
100 g de cascaval
1 lingura de gris
marar verde
oregano
sare si piper
Cum se prepara:
Taie cei patru zucchini pe lung si pune-i intr-o cratita cu apa in care ai adaugat o lingurita de sare. Lasa-i sa dea in clocot. Intre timp, marunteste branza, amesteca cu ea ouale, grisul, mararul tocat, oregano si condimenteaza cu sare si piper.
Scoate miezul dovleceilor si umple aceste corabioare cu amestecul de branza. Aseaza-le pe o tava pe care ai pus hartie de copt. Da-le la cuptor pentru 15-20 de minute. Cu 3 minute inainte sa opresti cuptorul presara peste ele cascaval ras.
Tagliatelle cu somon afumat
De ce ai nevoie:
300 g tagliatelle proaspete
250 g somon afumat
3 linguri ulei de masline
1 ceapa alba mica, tocata fin
3 catei de usturoi zdrobiti
3 rosii medii, taiate cubulete
50 g mazare congelata
o lingura zeama de lamaie
50 ml vin alb
100 ml smantana dulce
100 g parmesan proaspat razuit
sare si piper
Cum se prepara:
Intr-o tigaie, incinge uleiul de masline si caleste in el ceapa pana cand devine transparenta. Adauga usturoiul si caleste-l cateva secunde impreuna cu ceapa, amestecand incontinuu. Adauga rosiile si mazarea, adauga si zeama de lamaie si vinul, sare si piper dupa gust, si lasa pe foc timp de 5 minute pana cand lichidul scade la jumatate.
Adauga si zomonul taiat fasii, amesteca bine si mai lasa la foc pentru doua minute inainte sa adaugi smantana si parmesanul.
Fierbe tagliatellele proaspete timp de 2-3 minute si adauga-le peste acest sos.