Chiftele cu carne

/ / Modificat: 2012-05-11
Chiftele cu carne

Chiftelele cu carne se pot servi atat calde, cat si reci, simple sau cu garnitura de piure.

Timp de preparare

40 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

500 g carne de vita

100 g franzela

100 g ceapa

1 ou

marar

3-4 catei usturoi

ulei

faina

sare, piper

Mod de preparare

Trece carnea de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela inmuiata in putina apa. Adauga ceapa tocata marunt si calita, cu doua linguri de ulei.

Amesteca totul cu oul crud, piper, sare, usturoi tocat si patrunjel.

Pe o suprafata acoperita cu hartie pergament sau folie alimentara, aseaza cateva linguri de faina. Ia cu lingura un varf din compozitia de carne, formeaza chiftele rotunde si da-le prin faina. Aseaza-le pe o suprafata infainata.

chiftele-carne

Pune la incins circa 300 ml de ulei, apoi aseaza chiftelele unele langa altele, neinghesuite.

Lasa chiftelele la prajit, pana se rumenesc pe ambele parti.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Chiftele Carne Fel principal

Articole recomandate

Citeste si despre