Chiftelele cu carne se pot servi atat calde, cat si reci, simple sau cu garnitura de piure.
Timp de preparare
40 de minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
500 g carne de vita
100 g franzela
100 g ceapa
1 ou
marar
3-4 catei usturoi
ulei
faina
sare, piper
Mod de preparare
Trece carnea de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela inmuiata in putina apa. Adauga ceapa tocata marunt si calita, cu doua linguri de ulei.
Amesteca totul cu oul crud, piper, sare, usturoi tocat si patrunjel.
Pe o suprafata acoperita cu hartie pergament sau folie alimentara, aseaza cateva linguri de faina. Ia cu lingura un varf din compozitia de carne, formeaza chiftele rotunde si da-le prin faina. Aseaza-le pe o suprafata infainata.
Pune la incins circa 300 ml de ulei, apoi aseaza chiftelele unele langa altele, neinghesuite.
Lasa chiftelele la prajit, pana se rumenesc pe ambele parti.
Tipul bucatariei
Internationala