Fasole batuta

/ / Modificat: 2012-04-03
Fasole batuta

Traditionala fasole batuta este un preparat nelipsit din meniul familiilor romanesti, mai ales in perioada postului. Fasolea este un aliment bogat in proteine, fibre si potasiu, iar aceasta forma de a o consuma este ideala pentru cei mari si cei mici, deopotriva.

Foto: ouichefnetwork.com

Timp de preparare

1 ora si 15 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1/2 kg fasole uscata

2 cepe medii

1 lingurita boia

3 catei usturoi

3 foi dafin

sare, piper

ulei

Mod de preparare

Pentru a reduce considerabil timpul de fierbere, foloseste o oala sub presiune (cucta) si fierbe fasolea in multa apa si foi de dafin, timp de 45 de minute.

Paseaza apoi boabele moi de fasole si amesteca-le cu usturoiul pisat, piper si sare (poti folosi mixerul sau robotul de bucatarie).

Taie ceapa solzisori si caleste-o in ulei pana devine aurie, apoi adauga lingurita de boia. Intinde uniform pasta de fasole intr-un vas si glazureaz-o cu ceapa calita.

Mod de servire

Se serveste calda sau rece, cu salata de varza murata.

Trucuri de preparare

O alta varianta de glazura se realizeaza cu ceapa tocata marunt, calita in ulei si amestecata cu 2 linguri de bulion sau sos de rosii, busuioc si praf de usturoi.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 159 kcal

Carbohidrati: 20,2 g

Grasimi: 4,7 g

Proteine: 8,6 g

Articole recomandate

Citeste si despre