Pateu de ficat, de casa

/ / Modificat: 2012-04-18
Pateu de ficat, de casa

Pateul de ficat facut in casa este singura metoda sanatoasa de a te bucura de gustul acestui tip de preparat, fara a introduce in organism grasimi si conservanti nocivi pentru sanatate!

Foto: theluxuryspot.com

Timp de preparare

35 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

1 kg ficat de porc (pasare, vita)

2 pachete de unt

2 cepe

boabe piper

sare

8 oua fierte, tari

1 foaie de dafin

Mod de preparare

Pune ficatul la fiert impreuna cu ceapa, cateva boabe de piper si foaia de dafin. Lasa sa fiarba cam 20 de minute, cu oala acoperita cu un capac. Ficatul de porc sau vita fierbe un pic mai greu decat cel de pui. Este bine sa verifici cu furculita daca e sau nu fiert bine.

Dupa ce a fiert, scurge-l de apa, inlatura ceapa si foaia de dafin, si mixeaza ficateii impreuna cu galbanusurile la blender.

Cand s-au sfaramitat complet, adauga untul si amesteca compozitia cu mixerul. Adauga sare, dupa gust, si baga pateul la frigider, cateva ore.

Trucuri

Se mai poate adauga si putin mustar in compozitie, pentru a da un gust mai savuros.

Se consuma atat simplu, pe felii de paine, cat si in aperitive, prin umplerea unor legume, pentru aperitive - rosii umplute, ardei gras umplut etc.

Articole recomandate

Citeste si despre