Aspic

/ / Modificat: 2012-05-10
Aspic

Aspicul este o reteta care seamana foarte mult cu traditionala noastra piftie, doar ca este mai bogat in ingrediente si arome!

Timp de preparare

4-5 ore

Dificultate

greu

Ingrediente

700 g carne de vita

1.5- 2 kg oase de vitel

600 g sorici

2 cepe

1 bucata de telina

2 morcovi

200 ml vin alb

frunze de dafin

tarhon

boabe de piper

otet

sare

Mod de preparare

Fierbe oasele de vitel in 5-6 litri de apa si lasa-le pana cand scade la jumatate.

Separat, intr-o oala mai mare, bate albusurile oualor si pune peste ele cam 150 de ml apa.

Adauga, pe rand toate ingredientele: cepele, morcovii si telina intregi, o frunza de dafin, 7-8 boabe de piper, 2-3 fire de tarhon, o lingura de otet, carnea de vita tocata si vinul. Amesteca-le bine.

Dupa ce ai strecurat zeama de la oase, las-o sa se raceasca si apoi adaug-o treptat, amestecand continuu, peste amestecul de ingrediente pregatit.

Pune oala la fiert, la foc mic, si las-o pana cand se coaguleaza albusul.

Aspicul se testeaza scotand putina zeama pe o farfurie. Daca se intareste imediat, inseamna ca este gata si poti opri focul.

Strecoara zeama si pune-o in forme, exact ca la piftie. Adauga si bucati de legume in interiorul formelor, pentru ca aspicul sa fie aspectuos cand il scoti sau tai.

Articole recomandate

Citeste si despre