Briosele aperitiv sunt foarte gustoase, se pastreaza proaspete 2-3 zile si se pot pune in pachetelul cu mancare al copilului tau.
Foto: thesockgarden.wordpress.com
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
300 g faina alba
1/2 plic praf de copt
150 g sunca
1/2 ardei rosu
200 ml smantana
1/2 pachet de unt
1 ou
400 g cascaval ras (razatoare mica)
sare
piper
Mod de preparare
Taie sunca si ardeiul cubulete mici. Amesteca restul ingredientelor, potriveste compozitia de gust, adaugand sare si piper.
Potriveste cuptorul la 180 de grade si lasa-l la preincalzit.
Unge formele de briose cu putin ulei, apoi pune aluat in locurile goale. Pune aluat de briose doar 2/3 din capacitatea formelor, deoarece la copt acestea mai cresc.
Pune briosele la copt, circa 20 de minute, la foc mediu.
Serveste briosele reci.
Tipul bucatariei
Internationala