Budinca de taitei cu lapte este un preparat simplu din bucataria internationala.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
250 g taitei
600 ml lapte
3 oua
6 linguri zahar
coaja rasa lamaie
30 g unt (pentru uns tava)
pesmet
Mod de preparare
Pune taiteii la fiert, potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Tapeteaza o tava cu unt si pesmet si las-o deoparte.
Amesteca ouale cu zaharul si coaja de lamaie, apoi adauga laptele caldut. Dupa ce pastele s-au fiert, clateste-le cu apa rece, apoi lasa-le la scurs.
Pune pastele scurse de apa in tava si adauga peste ele compozitia de oua cu lapte. Lasa budinca la copt, la foc mic, circa 45 de minute, pana capata deasupra o crusta aurie.
Serveste budinca de taitei calda sau rece, dupa preferinta.
Tipul bucatariei
Internationala