Budinca de taitei cu lapte

/ / Modificat: 2013-01-14
Budinca de taitei cu lapte

Budinca de taitei cu lapte este un preparat simplu din bucataria internationala.  

Timp de preparare

50 minute  

Dificultate

Usor

Ingrediente

250 g taitei

600 ml lapte

3 oua

6 linguri zahar

coaja rasa lamaie

30 g unt (pentru uns tava)

pesmet  

Mod de preparare

Pune taiteii la fiert, potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Tapeteaza o tava cu unt si pesmet si las-o deoparte.

Amesteca ouale cu zaharul si coaja de lamaie, apoi adauga laptele caldut. Dupa ce pastele s-au fiert, clateste-le cu apa rece, apoi lasa-le la scurs.

Pune pastele scurse de apa in tava si adauga peste ele compozitia de oua cu lapte. Lasa budinca la copt, la foc mic, circa 45 de minute, pana capata deasupra o crusta aurie.

Serveste budinca de taitei calda sau rece, dupa preferinta.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Budinca Taitei Lapte

Articole recomandate

Citeste si despre