Daca vrei sa nu-ti petreci prea mult timp prin bucatarie, dar totodata iti doresti sa-ti impresionezi musafirii, poti pregati niste aperitive delicioase din carnaciori in foietaj.
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 pachet foietaj (400 g)
200 g carnaciori afumati (tip carnaciori de bere)
1 ou
sare
susan
mac
Mod de preparare
Lasa foietajul la dezghetat, la temperatura camerei, cu circa 2 ore inainte.
Taie foietajul in fasii subtiri, de aproximativ 2 centimetri latime cu un cutit foarte bine ascutit. Imbraca rand pe rand carnaciorii in panglica de aluat, apoi aseaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Unge carnaciorii in foietaj cu oul batut, apoi presara pe deasupra seminte, la alegere sau sare.
Pune carnaciorii la copt, in cuptorul deja incins, pentru circa 10-15 minute.
Trucuri
Poti taia aluatul in triunghiuri, in mijlocul carora asezi carnaciorii si le rulezi, ca pe cornulete.