Checul aperitiv cu pui este un preparat asemanator cu drobul sau placinta cu carne, ce-si face usor loc pe platourile cu antreuri pentru o petrecere sau o seara de cinema in familie! Este un aperitiv delicios, care se prepara rapid si fara efort!
Timp de preparare: 10 min + 40 min (copt)
Dificultate: usor
Ingrediente chec aperitiv cu pui:
- 600 g carne tocata din piept de pui
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov mare
- 3-4 linguri de porumb
- 3 fire de ceapa verde
- 2 oua mari
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
- ghimbir
Mod de preparare
Adauga ouale si condimentele (dupa gust) peste carnea tocata, intr-un bol mai mare. Toaca legumele marunt si adauga-le peste carne. Pune si porumbul (scurs de zeama, daca este din conserva) si patrunjelul tocat si amesteca bine toate ingredientele.
Asaza o foaie de copt intr-o forma de chec si adauga compozitia. Baga tava la cuptor, aproximativ 40 de minute. Lasa checul sa se raceasca si taie-l felii. Serveste-l alaturi de o salata de cruditati sau cu mustar ori smantana.
Trucuri
Compozitia din carne si legume poate fi imbracata si intr-o foaie din aluat de paine ori incorporata direct in aluat, pentru a deveni mai consistenta.