Checul aperitiv cu verdeata este ideal atunci cand ai pofta sa mananci un preparat mai deosebit, care sa-ti rasfete din plin papilele gustative cu aroma lui deosebita!
Foto: lumelume.ro
Timp de preparare
65 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
3 oua
1 fir mare de praz (mai multe fire de ceapa)
250 g sunca
200 g cascaval
1 pliculet praf de copt
4 linguri de faina
6 linguri de ulei
4-5 linguri de iaurt
sare
piper
Mod de preparare
Pune doua linguri de ulei intr-o tigaie aflata pe foc. Taie prazul marunt si pune-l la calit in tigaie.
Separa galbenusurile de albusuri si pune restul de patru linguri de ulei in galbenusuri, amestecand bine.
Adauga treptat iaurtul, cascavalul ras, sunca tocata marunt si apoi prazul calit din tigaie. Garniseste cu sare si piper si adauga faina si praful de copt.
Bate albusurile spuma, cu putina sare si incorporeaza-le treptat peste celelalte ingrediente.
Ia o tava de cozonac, unge-o cu ulei si tapeteaz-o cu faina, apoi toarna compozitia.
Bag-o la cuptor cam 40 de minute. Iti dai seama ca este gata daca este rumenita pe deasupra.