Cand nu stii ce sa mai gatesti pentru familia ta, poti rasfoi colectia noastra de reteta si sigur vei gasi ceva pe placul tau. De data aceasta iti oferim reteta unui aperitiv inedit - chec cu orez si mazare.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
200 g orez
5 oua
150 g mazare fiarta
2 albusuri
2 linguri ulei
3 linguri lapte
2 linguri faina
4 linguri smantana
100 g cascaval ras
40 g unt
1 lingura gris
sare
piper
Mod de preparare
Fierbe ouale, apoi lasa-le la racit in apa rece.
Separat, spala orezul si lasa-l putin la inmuiat.
Pune orezul la rumenit in ulei, adauga doua cani de apa clocotita si lasa-l la fiert 10-15 minute.
Pune peste orezul racit faina desfacuta in lapte, smantana, cascavalul ras, mazarea scursa de zeama, sare si piper. Incorporeaza albusurile batute spuma si omogenizeaza compozitia.
Tapeteaza o tava de cozonac cu unt si pesmet, apoi toarna in aceasta compozitia de orez. Aseaza pe mijlocul checului si ouale fierte, apoi da totul la copt, la 180 de grade, timp de 25 de minute.
Lasa checul la racit inainte de servire.