Checul cu ton este un aperitiv delicios, perfect pentru micul dejun, dar si pentru sarbatori. Se pregateste usor, este foarte hranitor si nici nu este costisitor ca pret.
Timp de preparare
50 min
Dificultate
usor
Ingrediente
1 praz
1 ceapa mare
250 g ton in ulei
220 g faina
4 oua
150 ml ulei de masline
1 plic de praf de copt
25 g unt
sare si piper
Mod de preparare
Taie ceapa si prazul marunt apoi caleste-le intr-o tigaie mare in doua linguri de ulei si unt. Condimenteaza-le cu sare si piper dupa gust, apoi da-le la o parte. Intr-un bol mare amesteca faina cu ouale, restul de ulei, praful de copt, untul, sare si piper pana cand obtii o compozitie omogena.
Adauga in aluat prazul si tonul scurs, amesteca compozitia bine, apoi pune-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptor pentru 40 de minute, pana cand capata o nuanta aurie deasupra.