Chiftele cu cartofi

/ / Modificat: 2012-05-14
Chiftele cu cartofi

Chiftele cu cartofi se prepara foarte usor, fiind o varianta practica de mancare vegetariana. Avantajul acestui preparat consta si in faptul ca nu necesita foarte multe ingrediente.

Foto: carteadebucate.com

Timp de preparare

35 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

700-800 g cartofi

4 linguri faina

1/2 legatura marar

sare, piper

2 oua

200 g pesmet

ulei, pentru prajit

Mod de preparare

Fierbe cartofii, curata-i de coaja, apoi trece-i prin masina de tocat.

Amesteca acest amestec de cartofi cu faina, oua si verdeata, apoi potriveste de gust cu sare si piper.

Formeaza chiftele potrivite ca marime, da-le prin pesmet si prajeste-le in baie de ulei incins.

Trucuri

Serveste chiftelele de cartofi cu sos de iaurt si usturoi sau cu salata verde.

Imbogateste gustul chiftelelor cu cartofi, adaugand ceapa verde tocata si putina boia picanta.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Chiftele Fel principal

Articole recomandate

Citeste si despre