Chiftele cu cartofi se prepara foarte usor, fiind o varianta practica de mancare vegetariana. Avantajul acestui preparat consta si in faptul ca nu necesita foarte multe ingrediente.
Foto: carteadebucate.com
Timp de preparare
35 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
700-800 g cartofi
4 linguri faina
1/2 legatura marar
sare, piper
2 oua
200 g pesmet
ulei, pentru prajit
Mod de preparare
Fierbe cartofii, curata-i de coaja, apoi trece-i prin masina de tocat.
Amesteca acest amestec de cartofi cu faina, oua si verdeata, apoi potriveste de gust cu sare si piper.
Formeaza chiftele potrivite ca marime, da-le prin pesmet si prajeste-le in baie de ulei incins.
Trucuri
Serveste chiftelele de cartofi cu sos de iaurt si usturoi sau cu salata verde.
Imbogateste gustul chiftelelor cu cartofi, adaugand ceapa verde tocata si putina boia picanta.
Tipul bucatariei
Internationala