Pentru ca primavara apar tot felul de legume proaspete, este pacat sa nu le folosim in cat mai multe retete. Noi iti recomandam sa pregatesti niste chiftele de legume, foarte gustoase si satioase.
Foto: gastropedia.ro
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
3 cartofi mari
3 cepe mici
1 capatana usturoi
300 g ciuperci proaspete
1 dovlecel
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
sare, piper
cimbru, oregano
3-4 linguri faina
Mod de preparare
Curata legumele si pune-le la spalat in apa rece.
Da cartofii si dovlecelul pe razatoare, toaca ceapa marunt si piseaza usturoiul. Taie ciupercile cubulete cat mai mici, apoi toaca verdeata.
Amesteca toate aceste ingrediente cu piper, oregano, cimbru si sare. Pune cateva linguri de faina, cat sa se lege compozitia. Formeaza chiftele de marime potrivita, apoi tavaleste-le prin faina.
Pune chiftelele la prajit, in baie de ulei incins. Intoarce chiftelele pe ambele parti, apoi lasa-le la scurs pe servete de bucatarie.
Tipul bucatariei
Internationala