Chiftelele de morcovi cu sos de iaurt sunt un preparat vegetarian hranitor si foarte sanatos, care te ajuta sa reduci consumul de carne din alimentatia familiei tale, pentru a se bucura mai mult de gustul savuros si beneficiile legumelor pentru sanatate!
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
400 g morcovi
250 g naut fiert
1 ou mare
2 fire de ceapa verde
1/2 lingurita chimion
1/2 lingurita boabe de coriandru
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
150 g iaurt
sare
Mod de preparare
Fierbe morcovii in apa cu sare, pana se inmoaie. Lasa-i sa se raceasca un pic, apoi baga-i in blender, impreuna cu nautul, si paseaza bine ingredientele pana obtii un piure. Separat, prajeste putin boabele de chimion si coriandru, apoi piseaza-le bine si adauga-le in piureul de morcov si naut.
Adauga putina sare, patrunjelul si oul si amesteca. Formeaza chiftelutele in palmele umezite in prealabil si pune-le la prajit in baie de ulei incins. Scoate-le pe un servetel de hartie, pentru a elimina suplusul de grasime.
Cat se prajesc chiftelutele, prepara si sosul, amestecand iaurtul, mararul tocat marunt si ceapa verde cu putina sare. Chiftelutele se servesc cu sos rece de iaurt pe deasupra.