Chiftele de peste

/ / Modificat: 2012-05-31
Chiftele de peste

Daca mofturosii din familia ta nu prea mananca peste, ii poti pacali sa aiba o alimentatie sanatoasa, oferindu-le niste chiftelute gustoase din carne de peste.

Foto: specialfoodrecipe.com

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

0,8 kg peste gras (somn)

2 cepe mici

4 catei de usturoi

100 g faina

1 legatura patrunjel

sare

piper

400 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Curata pestele bine, spala-l si fileaza-l. Toaca apoi carnea de peste la masina de tocat, odata cu usturoiul si ceapa. Pune ouale, sarea, piperul, patrunjelul si toaca marunt.

Pregateste chiftelute, da-le prin faina si prajeste-le in ulei incins.

Lasa chiftelutele la scurs, pe prosoape de bucatarie.

Trucuri

Foloseste un peste fara prea multe oase.

Inlocuieste faina cu pesmet, pentru a obtine niste chiftelute crocante.

Pentru o reteta slab calorica, pune chiftelutele la copt, in loc sa le prajesti.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Chiftele Peste Fel principal

Articole recomandate

Citeste si despre