Daca mofturosii din familia ta nu prea mananca peste, ii poti pacali sa aiba o alimentatie sanatoasa, oferindu-le niste chiftelute gustoase din carne de peste.
Foto: specialfoodrecipe.com
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
0,8 kg peste gras (somn)
2 cepe mici
4 catei de usturoi
100 g faina
1 legatura patrunjel
sare
piper
400 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Curata pestele bine, spala-l si fileaza-l. Toaca apoi carnea de peste la masina de tocat, odata cu usturoiul si ceapa. Pune ouale, sarea, piperul, patrunjelul si toaca marunt.
Pregateste chiftelute, da-le prin faina si prajeste-le in ulei incins.
Lasa chiftelutele la scurs, pe prosoape de bucatarie.
Trucuri
Foloseste un peste fara prea multe oase.
Inlocuieste faina cu pesmet, pentru a obtine niste chiftelute crocante.
Pentru o reteta slab calorica, pune chiftelutele la copt, in loc sa le prajesti.
Tipul bucatariei
Internationala