Chiftelele sunt un fel de mancare des intalnit in Romania. Chiftelele se fac de obicei din carne tocata pui sau porc sau curcan, oua, paine inmuiata in apa, alteori cartofi razuiti, morcovi, verdeturi (marar, patrunjel) condimente etc. Se consuma ca atare, cu mustar sau cu salata verde, marinate in sos tomat sau cu piure de cartofi.
Astazi va propun o altfel de reteta de chiftele si anume de chiftele de ton cu cascaval prajite in unt. Iata ingredientele si modul de preparare:
Ingrediente:
-
1 conserva de ton (scursa bine)
-
1 ou
-
80 g cascaval ras
-
100 g pesmet sau faina (dupa preferinta)
-
Sare si piper, dupa gust
-
Unt (pentru prajit)
Mod de preparare:
-
Pregateste compozitia:
-
Intr-un bol, adauga tonul bine scurs si marunteste-l cu o furculita.
-
Sparge oul peste ton si amesteca bine.
-
Adauga cascavalul ras, sare si piper, dupa gust.
-
incorporeaza treptat pesmetul (sau faina), pana obtii o compozitie usor de modelat. Daca e prea moale, mai adauga putin pesmet.
-
-
Modeleaza chiftelele:
-
Ia mici cantitati din compozitie si formeaza bile sau turtite, dupa preferinta.
-
Daca doresti o crusta mai crocanta, poti trece chiftelele prin pesmet suplimentar inainte de prajit.
-
-
Prajirea:
-
incinge o tigaie cu unt la foc mediu.
-
Prajeste chiftelele pe ambele parti pana devin aurii si crocante. Ai grija sa nu arzi untul – daca e nevoie, reduce putin focul.
-
-
Servire:
-
Scoate chiftelele pe un servetel de hartie pentru a elimina excesul de unt.
-
Serveste-le calde, alaturi de o salata, sos de iaurt sau orice garnitura preferi.
-
Pofta buna!
Sursa foto: freepik