Chiftelele din peste sunt foarte gustoase si aromate. Se prepara rapid si sunt foarte satioase. Le poti servi simple sau cu diverse salate si sosuri.
Foto: simplyrecipes.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
300 g cartofi
300 g peste
patrunjel tocat
1 ou
1 lamaie
ulei de masline
faina
Mod de preparare
Curata cartofii si taie-i cubulete. Pune-i la fiert intr-o oala cu apa si sare. Unge pestele cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper.
Aseaza pestele intr-o sita, acopera cu folie si pune-o deasupra cratitei in care fierb cartofii. Lasa asa pe foc timp de 15 minute. Paseaza apoi cartofii, adauga patrunjelul tocat si carnea de peste dezosata. Amesteca bine.
Adauga si putina faina si un ou. Asezoneaza cu sare si piper. Adauga si putina coaja de lamaie si amesteca.
Din compozitie formeaza chiftele si tapeteaza cu putina faina. Incinge o tigaie si adauga ulei de masline. Adauga chiftelele si lasa timp de 5 minute pe fiecare parte.