Chiftelutele de dovlecei sunt niste gustari taman bune de savurat atunci cand ti-e foame si nu e nimic gata prin frigider sau de consumat ca garnitura, langa o friptura suculenta si savuroasa.
Foto: marquetteturner.com
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
2 dovlecei
2 oua
1 legatura patrunjel verde
2 linguri de faina, cu varf
2 catei de usturoi
sare
piper
Mod de preparare
Curata dovleceii si da-i pe razatoare, intr-un castron maricel. Se lasa un pic la scurs, pana curge toata zeama din ei.
Pune apoi peste dovlecei oul, faina, patrunjelul tocat, sarea, piperul si usturoiul zdrobit.
Formeaza chiftelute in mana, da-le prin faina si pune-le la prajit in uleiul incins in prealabil.
Se pot consuma calde sau reci, dupa preferinta.
Trucuri
Chiftelutele de dovlecei se pot prepara si in perioada postului, daca in locul oului pui paine inmuiata in apa, stoarsa bine si faramitata. Aceasta are rolul de a lega compozitia, in locul oului.
Tipul bucatariei
romaneasca