Chiftelutele de porc si merisoare sunt un aperitiv deosebit de gustos. Sunt fine, dar in acelasi timp crocante la exterior. Si sunt nemaipomenite pentru cei care prefera preparatele usor mai dietetice, pentru ca se coc in cuptor.
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
500 g carne de porc
100 g merisoare uscate
3 fire de ceapa verde
2 tije de telina apio (tulpina verde)
2-3 fire de patrunjel verde
2-3 fire de cimbru verde
1 ou
2 linguri de pesmet
4 linguri de ulei
sare si piper
Mod de preparare
Toaca marunt ceapa si tulpinile de telina si caleste-le in putin ulei pana se inmoaie si devin stravezii. Apoi, intr-un castron amesteca ceapa si telina cu carnea de porc tocata, merisoarele, patrunjelul si cimbrul tocate marunt, oul si pesmetul.
Condimenteaza cu sare si piper intreaga compozitie, apoi formeaza chiftelutele pe care aseaza-le intr-o tava cu hartie de copt unsa cu putin ulei. Da-le pentru 30-40 de minute la cuptorul incalzit la 180 de grade Celsius.
In acest interval, deschide din cand in cand usa cuptorului si intoarce-le de pe o parte pe alta.