Chipsuri de banane

/ / Modificat: 2012-03-12
Chipsuri de banane

O portie delicioasa de chipsuri de banane poate fi desertul perfect in perioada postului, dar si o solutie rapida atunci cand primesti vizite neanuntate din partea musafirilor. Aceasta gustare populara in India si Cuba poate fi servita si ca aperitiv pentru o masa festiva.

Foto: mawakebnuts.com

Timp de preparare

15 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

5 banane mai necoapte

ulei de palmier

sare

Mod de preparare

Curata bananele de coaja si taie-le in felii subtiri de aproximativ 2 milimetri. Intr-o tigaie adanca, pune uleiul la incins (cat sa se poata forma o baie pentru prajit) si adauga bucatile una cate una, astfel incat sa nu se lipeasca unele de altele.

Prajeste-le bine pe ambele parti si scoate-le pe un platou acoperit de un servet de hartie, care sa absoarba grasimea in exces.

Presara putina sare, dupa preferinte.

Mod de servire

Se servesc caldute sau la temperatura camerei, ca o gustare inainte si dupa masa.

Trucuri de preparare

Poti inlocui sarea cu scortisoara sau alte ingrediente preferate, mult mai sanatoase (chimen, mac, susan etc). Inainte sa le scoti pe platou, lasa-le la scurs intr-o sita, pentru eliminarea sporita a uleiului.

Valori nutritionale pentru 42 g

Calorii: 218 kcal

Carbohidrati: 24,5 g

Grasimi: 14,1 g

Proteine: 1,0 g

Taguri Retete post Retete desert

Articole recomandate

Citeste si despre