Cui nu ii plac chipsurile crocante si aromate? Daca vrei sa te bucuri de o varianta mai sanatoasa, fara ulei in exces si fara aditivi, chipsurile de cartofi la Air Fryer sunt solutia perfecta! Aceasta reteta simpla iti permite sa prepari acasa chipsuri delicioase, cu ingrediente naturale si condimente la alegere.
Pe langa faptul ca sunt usor de facut, aceste chipsuri au avantajul de a fi mai putin uleioase decat cele prajite traditional, pastrand in acelasi timp gustul intens si textura crocanta. Fie ca le servesti ca gustare sau ca garnitura, vor deveni rapid preferatele tale. Citeste in continuare reteta si afla cum poti prepara cele mai bune chipsuri de cartofi la Air Fryer!
Ingrediente:
-
500 g cartofi
-
2 linguri ulei de masline
-
1/2 lingurita sare
-
Condimente optionale: piper, paprika, usturoi pudra, rozmarin
Mod de preparare:
-
Pregatirea cartofilor: Curata cartofii si spala-i bine. Taie-i in felii foarte subtiri (ideal cu o mandolina pentru uniformitate).
-
Eliminarea amidonului: Pune feliile de cartofi intr-un bol cu apa rece si lasa-le la inmuiat timp de 15-20 de minute. Acest pas ajuta la obtinerea unor chipsuri mai crocante.
-
Uscarea: Scurge cartofii si sterge-i bine cu un prosop de bucatarie sau servetele de hartie.
-
Condimentarea: Pune cartofii intr-un bol si adauga uleiul de masline, sarea si condimentele alese. Amesteca bine pentru a se distribui uniform.
-
Gatirea in Air Fryer: Aseaza feliile de cartofi intr-un singur strat in cosul aparatului. Gateste la 180°C timp de 12-15 minute, amestecand la jumatatea timpului. Daca este necesar, gateste in mai multe transe pentru a evita suprapunerea.
-
Servirea: Lasa chipsurile sa se raceasca putin, apoi serveste-le ca gustare sau garnitura.
Pofta buna!
Sursa: www.hellotaste.ro
Sursa foto: freepik